Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-05-07@09:02:25 GMT

نقشه خاورمیانه جدید روی‌میز ٣ رئیس‌جمهور

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۵۰۶۸

نقشه خاورمیانه جدید روی‌میز ٣ رئیس‌جمهور

امروز حسن روحانی و رجب‌طیب اردوغان رؤسای‌ جمهوری ایران و ترکیه میهمان این شهر و همتای روس خود هستند. هنوز مشخص نیست که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه که در سوچی به سر می‌برد، در این دیدار حضور خواهد داشت یا نه؛ ولی این نشست نشان می‌دهد همبستگی میان ایران، روسیه و ترکیه پررنگ‌تر از قبل ادامه دارد و این کشورها درگیر نقشه راه مشترکی هستند که برای سوریه ترسیم کرده و تاکنون آن را در نشست‌های مختلف پیش برده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نشست کارشناسان سه کشور در تهران برگزار شد، وزرای امور خارجه در آنتالیا تجدید دیدار کردند و امروز، ٢٢ نوامبر، اول آذر رؤسای جمهور هر سه کشور در روسیه و در شهر ساحلی سوچی دیدار می‌کنند. شش سال پیش در چنین روزهایی «کاندالیزا رایس»، وزیر خارجه وقت آمریکا از جنگ‌های منطقه به عنوان «درد زایمان خاورمیانه جدید» یاد کرد. اما آنچه در خاورمیانه اتفاق افتاد، برخلاف پیش‌بینی آمریکایی‌ها بود. امروز سه کشور ایران، ترکیه و روسیه نقشه‌راهی برای خاورمیانه جدید ترسیم می‌کنند؛ به قول سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه «آنچه در سوریه می‌گذرد، نظام آینده جهانی را رقم خواهد زد»؛ نظمی با نقش‌‌آفرینی ایران، ترکیه و روسیه. زمانی که مذاکرات ژنو که ابتکاری بین‌المللی است، به بن‌بست رسید، دستاوردهای رایزنی‌های آستانه در هفت نشست به ابتکار ایران، روسیه و ترکیه برای سوریه چه در روزهای جنگ و برقراری آتش‌بس و چه برای روزهای پس از داعش به‌ دنبال راهکار عملیاتی بود؛ راهکاری که باید از دل گفت‌وگوی سیاسی بیرون بیاید. مذاکرات آستانه که راهبرد آن پاییز سال گذشته در نشست مشترک وزیران امور خارجه ایران، روسیه و ترکیه در مسکو اعلام شد، تصمیم هم‌گرایی سه کشور را برای کاهش دامنه درگیری‌ها، توافق جمعی مبارزه با تروریسم و همچنین برقراری آتش‌بس فراگیر در سوریه از دهم دی‌ ١٣٩٥ در پی داشت که در قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل نیز تأیید شده است. موضوع اصلی این نشست‌‌ها راه‌حل نهایی برای پایان بحران سوریه بود و حالا نشست سوچی برای اولین بار در سطح سران عالی این سه کشور برای حل این بحران ادامه دارد.

ایران حساسیت‌های ما را در نظر دارد

روز گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه با اشاره به نشست ایران، ترکیه و روسیه در سوچی گفت: «این دیدارها از اهمیت بسیار بالایی برای آینده منطقه برخوردار است». به گزارش «ایسنا»، به نقل از روزنامه «ینی شفق»، رئیس‌جمهور ترکیه گفته است: «روند ظهور و ناپدیدشدن گروه تروریستی داعش مرموز و پر از ابهام است و آمریکا اکنون باید توضیح دهد که چرا و علیه چه کشورهایی همچنان به ارسال محموله‌های سلاح به سوریه ادامه می‌دهد». اردوغان در ادامه به نشست سه‌جانبه ایران، روسیه و ترکیه که قرار است به‌زودی در سوچی برگزار شود، اشاره کرد و گفت: من بار دیگر روز ٢٢ سپتامبر به سوچی سفر خواهم کرد تا در نشست‌های مهم مربوط به آینده منطقه شرکت کنم. او با اشاره به اهمیت روابط ترکیه با روسیه با وجود برخی اختلافات تأکید کرد که ایران حساسیت‌های ترکیه در منطقه را در نظر می‌گیرد.

رؤسای ستاد کل در سوچی

روز گذشته، نشست سه‌جانبه رؤسای ستاد کل ارتش روسیه-ترکیه و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در سوچی برگزار شد. به‌گزارش «ایسنا» جلسه سه‌جانبه‌ با حضور سرلشکر محمد باقری، «والری گراسیموف» رئیس ستاد کل ارتش‌ روسیه و «خلوصی آکار»، رئیس کل ارتش ترکیه قبل از ظهر سه‌شنبه در سوچی روسیه برگزار شد. هدف از برگزاری این اجلاس، بحث و تبادل‌نظر درباره آخرین وضعیت مقابله با تروریسم در سوریه و اتخاذ راهکار مشترک برای ادامه روند پاکسازی گروهک‌های تروریستی و تکفیری و بازگشت مجدد امنیت و ثبات پایدار به کشور سوریه است.

برنامه ایران، روسیه و ترکیه برای نابودی نیروهای باقی‌مانده داعش

هم‌زمان مسکو از برنامه ایران، روسیه و ترکیه برای نابودی نیروهای باقی‌مانده گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره در سوریه خبر داد. به گزارش «ایسنا» به نقل از خبرگزاری «اینترفاکس»، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ایران، روسیه و ترکیه برنامه دارند تا اقدامات لازم برای نابودی نیروهای باقی‌مانده گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره در سوریه را انجام دهند. ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح در سوریه در نشست ٧ آستانه تفاهم‌نامه مناطق کاهش تنش در سوریه را امضا کردند. در پی همکاری‌های سه کشور در مقابله و نابودی تروریسم در سوریه، فعالیت و اقدامات گروه‌های ترورسیتی مختلف به‌شدت کاهش یافته است. همچنین بنا بر اعلام مقامات روسی عملیات نظامی در سوریه در حال اتمام است. حسین شیخ‌الاسلام، معاون وزیر خارجه ایران به «شرق» می‌گوید: «تحولات در سوریه به سمت راه‌حل سیاسی می‌رود؛ بعد از پیروزی نظامی-میدانی سوریه بر داعش و بعد از شکست نیروهای داعش و تروریسم در سوریه، آخرین پایگاه منسجم آنها در منطقه فروریخت. معارضان دیگر بشار اسد در ادلب حضور دارند و حالا سوریه بیش از پیش در راه گفت‌وگوی سیاسی قدم برداشته و این پیروزی میدانی بدل به راه‌حل سیاسی شده است». او تأکید می‌کند: «راه‌حل سیاسی باید ترجمه توفیق‌های میدانی در سوریه باشد. در این راه‌حل سیاسی سه کشور ایران، ترکیه و روسیه به عنوان کشورهای ضامن براساس مشارکت همه طرف‌های مؤثر و در رأس آن ملت و دولت سوریه در انتظار صلح هستند».

منبع: روزنامه شرق- لیلا ابراهیمیان

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۵۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند

رئیس جمهور چین قرار است امروز (یکشنبه) در سفری بی سابقه به فرانسه برود و با ماکرون درباره کاهش عدم موازنه تجاری و اوکراین صحبت کند.

به گزارش ایسنا، هیچکدام از دو هدف تاثیر گذاری چین بر روسیه برای توقف جنگ اوکراین و کاهش عدم توازن تجاری بین فرانسه و پکن در جریان سفر دو روزه شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین به پاریس به آسانی حاصل نمی‌شود؛ چون او در برهه‌ای از تشدید تنش‌های تجاری بین اروپا و چین به این سفر می‌رود.

به نقل از خبرگزاری رویترز، فرانسه حامی یک بررسی از سوی اتحادیه اروپا در حوزه صادرات خودروهای برقی چینی است و در ژانویه سال جاری میلادی، پکن نیز تحقیقاتی را درباره واردات یکسری کالاهای ساخت اروپا به ویژه فرانسه انجام داد که بیشتر اقدامی تلافی جویانه دیده می‌شود.

یکی از مشاوران کاخ الیزه درباره سفر رئیس جمهور چین به فرانسه که نخستین بار پس از پنج سال است، گفت: «ما باید مقام‌های چینی را به سمت دادن تضمین‌های بیشتر درباره مسائل تجاری سوق بدهیم.»

رئیس جمهور چین ساعت ۱۴ به وقت گرینویچ وارد پاریس می‌شود. دیدارهای رسمی او شامل مذاکرات مشترک با امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه و اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپایی می‌شود.

اختلاف نظرها بین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به ویژه بین فرانسه و آلمان توانمندی آنها را در تاثیرگذاری بر چین تضعیف کرده است. اولاف شولتس، صدراعظم آلمان با توجه به تعهدات قبلی قرار نیست به دیدار و نشست بین روسای جمهور چین و فرانسه ملحق شود.

یکی دیگر از مشاوران ارشد گروه «Rhodium Group» و از مقام‌های نزدیک به روابط چین و اتحادیه اروپا گفت: «اگر سران اروپایی پیام‌های مختلفی به رئیس جمهور چین ارسال کنند، شانس ما برای تاثیرگذاری کم می‌شود.»

مقام‌های مربوطه همچنین اعلام کردند، فرانسه همچنین به دنبال راهی به سوی بازار چین برای محصولات کشاورزی خود و حل مسائل مربوط به نگرانی‌های مربوط به حقوق مالکیت معنوی صنعت لوازم آرایشی فرانسوی است.

در این نشست همچنین قرار است درباره جنگ اوکراین و تاثیرگذاری چین بر روسیه برای توقف این جنگ نیز صحبت شود.

یکی از مشاوران الیزه نیز گفت: «چین از شرکای اصلی روسیه است و هدف ما استفاده از اهرم‌های فشار پکن و تاثیرگذاری‌اش بر روسیه و کمک به مشارکت در حل بحران و درگیری اوکراین است.»

یکی از منابع دیپلماتیک فرانسه نیز گفت: «اگر چین به دنبال تعمیق روابط با شرکای اروپایی است، باید به نقطه نظرات و دیدگاه‌های ما گوش دهد و به صورت جدی آنها را اجرایی کند.»

شی جین‌پینگ سه شنبه بعدازظهر پاریس را به مقصد صربستان و مجارستان ترک می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماکرون: به‌دنبال «تغییر رژیم» در روسیه نیستیم!
  • ماکرون: فرانسه در وضعیت جنگی با روسیه قرار ندارد
  • هشدار رئیس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ نفر/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده های روسیه
  • سوئیس: به اوکراین سلاح نمی‌دهیم
  • ۸۰۰ روستای خوزستان آسفالت شد
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند
  • بشار اسد: موضع سوریه در مورد فلسطین تغییر نکرده است
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • تاکید اسد بر موضع باثبات سوریه در مسئله فلسطین و مقاومت