Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@21:10:45 GMT

اجلاس آنکارا، نقشه راه جدیدی برای کل منطقه ترسیم کرد

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۷۹۳۳۴۵۴

اجلاس آنکارا، نقشه راه جدیدی برای کل منطقه ترسیم کرد

تهران- ایرنا- روزنامه 'رای الیوم' نوشت: اجلاس سه جانبه سران کشورهای ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا ، نه تنها نقشه راه جدیدی برای سوریه، بلکه برای سراسر منطقه ترسیم کرد.

'عبد الباری عطوان' تحلیلگر برجسته جهان عرب روز پنجشنبه در سرمقاله خود در 'رای الیوم' افزود: اجلاس آنکار که روز چهارشنبه (15 فروردین ماه) با حضور 'حسن روحانی'، 'ولادیمیر پوتین'، 'رجب طیب اردوغان' رئیسان جمهوری ایران، روسیه و ترکیه در آنکارا برگزار شد، همراهی کامل روسیه را با ترکیه در دو مورد اساسی روشن کرد: نخست جلوگیری از تشکیل موجودیت سیاسی مستقل کردها در شمال سوریه و دوم، مخالفت با هرگونه حضور آمریکا در خاک سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ادامه این مقاله آمده است: بیانیه پایانی این اجلاس نیز، گام های مهمی در راستای تحکیم ائتلاف راهبردی این سه کشور برداشت و نقشه راه جدیدی نه فقط برای سوریه بلکه برای سراسر منطقه ترسیم کرد.آن چه با خواندن سطور این بیانیه به دست می آید، آن است که یک محور راهبردی سه جانبه به رهبری یک قدرت بزرگ جهانی و همراهی دو کشور منطقه ای مهم یعنی ترکیه و ایران تقویت شده و تثبیت یافته است؛ به نحوی که این محور نقش اساسی در پروند های جنگ و صلح منطقه ایفا خواهد کرد و همچنین راه را برای پیوستن سایر کشورها به آن باز خواهد گذاشت.
عطوان در ادامه سه محور مهمی که در بیانیه پایانی نشست آنکارا مطرح شد بیان کرد:
نخست، مقابله با گروه های جدایی طلب در سوریه که یکپارچگی و انسجام سوریه را تهدید می کنند و هدف آن ها، تضعیف امنیت ملی کشورهای همسایه این کشور یعنی عراق، ترکیه و ایران است.
دوم، مخالفت با فراهم کردن هرگونه شرایطی برای ادامه درگیری ها در سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم. این مورد اشاره آشکار و صریحی به حضور نیروهای آمریکایی و فرانسوی، پایگاه های نظامی دائمی آمریکا در خاک سوریه و به خصوص ائتلاف کردی- آمریکایی است.
سوم، پایبندی به حفظ حاکمیت و ثبات سوریه ، یافتن راه حل دائمی برای بحران این کشور و تکیه بر نتایج نشست سوچی که نقطه عطفی برای یافتن راه حل سیاسی است.
این تحلیلگر عرب افزود: اردوغان، این بار بیشتر توپ هایش را -اگر نگویم همه - در سبد پوتین قرار داد و کار را یکسره کرد. وی تصمیم گرفت ائتلافی راهبردی با روسیه تشکیل دهد و به آمریکا و کشورهای اروپایی و به خصوص سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حتی برای مدتی، پشت کند.
این که روسیه ماه ژوئیه (تیر /مرداد) 2019 میلادی را زمان واگذاری سامانه دفاعی 'اس 400' به ترکیه اعلام کرده، بیاگر آن است که آنکارا موضع راهبردی جدیدی در قبال روسیه در پیش گرفته و اردوغان به تفاهمات بی سابقه ای با همتای روسی خود دست یافته است؛ چه بسا این توافقات، شامل یافتن راه حل سیاسی مورد توافق در بحران سوریه شود که مسائل دشواری در دل خود دارد؛ مانند تعیین سرنوشت و آینده دو شهر ادلب و عفرین.
عطوان در پایان نوشت: آن چه جلب توجه می کرد، حضور مقامات عالی رتبه سیاسی، نظامی و امنیتی ترکیه در هیات این کشور به ریاست اردوغان در اجلاس سه جانبه یا دیدارهای دو جانبه پشت درهای بسته بود. ترکیب حضور ژنرال 'خلوصی آکار' رئیس ستاد ارتش ، 'هاکان فیدان' رئیس سازمان اطلاعات، 'نور الدین جانیکلی' وزیر دفاع ملی، ' مولود چاووش اوغلو' وزیر خارجه و 'ابراهیم کالن' مشاور ریاست جمهوری ترکیه در این اجلاس معانی زیادی در دل خود دارد.
خاورم**9329**1049

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي اجلاس آنكارا ايران تركيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۹۳۳۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم

وزیر خارجه ترکیه پس از اعلام قطع روابط تجاری آنکارا و تل‌آویو مدعی شد که این کشور از تمام ابزارهای ممکن برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی، استفاده خواهد کرد.

به گزارش مهر به نقل از المیادین، «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی (OIC) در گامبیا اعلام کرد که آنکارا پذیرش و حمایت فزاینده از فلسطین از طرف کشورهای دیگر را برای اسراییل مضر می داند و آمادگی خود را برای به کارگیری تمام امکانات ممکن به منظور اعمال فشار به اسرائیل را اعلام می‌کند.

وی دراین‌باره گفت: مردم ما از این اجلاس انتظار نتایج ملموسی دارند. به رسمیت شناختن فلسطین از سوی دولت های بیشتری ضربه مهمی به اسرائیل وارد می کند. علاوه بر این، ما باید تمام تلاش خود را برای تضمین عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل انجام دهیم.

فیدان با تاکید بر تصمیم آنکارا در اول ماه مه برای حمایت از اقدام قانونی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه کیفری بین‌المللی، تاکید کرد که ترکیه از همه کانال‌های دیپلماتیک برای اطمینان از مواجهه اسرائیل با عواقب استفاده خواهد کرد.

در همین زمینه، ییلماز تونچ، وزیر دادگستری ترکیه، روز شنبه از کریم خان دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) خواست تا تحقیقات درباره جنایات «اسرائیل» در غزه را تکمیل کند.

وی با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: ناکامی [کریم خان] دادستان دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در تکمیل تحقیقات و طرح شکایت علیه جنایات علیه بشریت ارتکابی در فلسطین، باعث تشدید فاجعه غزه و تداوم کشتار کودکان می‌شود. تاخیر در این پرونده مهاجمان اسرائیلی را تشویق می‌کند، اعتبار حقوق بین‌الملل را از بین می‌برد و دیوان کیفری بین‌المللی را خنثی می‌کند.

پنج‌شنبه گذشته پس از ادعای تل‌آویو مبنی بر اینکه آنکارا نیز مانع دسترسی کشورهای ثالث به بنادر ترکیه جهت تجارت با اسرائیل شده است، ترکیه روابط تجاری خود با رژیم صهیونیستی به طور کامل به حالت تعلیق درآورد.

بلومبرگ به نقل از دو مقام ترکیه‌ای آگاه به امور مدعی شد که تمام صادرات و واردات ترکیه به مقصد و از مبدا اسرائیل، تعلیق شده است.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه صهیونیست‌ها به طور جداگانه مدعی شد که آنکارا همچنین اقدام به ممانعت از واردات و صادرات مرتبط با اسرائیل در بنادر ترکیه کرده است. وی با متهم کردن آنکارا به نقض توافقات تجاری با تل‌آویو، گفت که به «وزارت خارجه اسرائیل دستور داده است تا با تمرکز بر سایر کشورها، به‌دنبال جایگزین باشند.»

وزیر خارجه صهیونیست‌ها درباره اینکه کدام بنادر ترکیه از مراودات تجاری با تل‌آویو ممانعت به عمل آورده‌اند، شفاف‌سازی نکرد. به گفته یک منبع دیپلماتیک به المانیتور، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در حال حاضر تاثیرات تصمیم ترکیه درباره توقف صادرات را تایید کرده است.

ترکیه در ماه آوریل اعلام کرد این کشور تا زمان اعلام آتش‌بس در نوار غزه، صادرات طیف گسترده‌ای از محصولات خود را به اسرائیل محدود خواهد کرد. براساس اعلام وزارت تجارت ترکیه، این محدودیت ۵۴ محصول مختلف شامل آهن، سنگ مرمر، فولاد، سیمان، آلومینیوم، آجر، کود شیمیایی، تجهیزات ساختمانی و همچنین سوخت موشک و هواپیما را شامل می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اردوغان: کارهای ناتمام‌ خود را در سوریه به پایان خواهیم رساند
  • استقبال «اردوغان» از امیر کویت در آنکارا
  • ادعای ترکیه درباره شرط حماس برای کنارگذاشتن سلاح
  • کشته‌شدن ۴ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق
  • روسیه: ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کردیم
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها را در سوریه منهدم کرد
  • روسیه ۲ پایگاه تروریست‌ها در سوریه را منهدم کرد
  • تحریم ترکیه طی چند روز بر مصرف‌کنندگان اسرائیلی تأثیر خواهد گذاشت؟
  • ترکیه: از تمام ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم
  • ترکیه: از تمام ابزارها برای اعمال فشار به اسراییل استفاده می‌کنیم