Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، محمود واعظی، فرستاده ویژه رییس جمهور به ترکیه، امروز با مولود چاووش اوغلو، وزیر امور خارجه این کشور ملاقات و مسائل مورد علاقه دو کشور در عرصه های مختلف دو جانبه به ویژه اقتصادی و منطقه ای را مورد بحث و تبادل نظر قرار داد.

 در این دیدار چاووش اوغلو ضمن مثبت ارزیابی کردن فرصت انجام  این سفر برای گفت و گو پیرامون توسعه هر چه بیشترهمکاری ها تاکید کرد: تحریم ها و فشارهای متوجه ایران را درست و قابل قبول نمی دانیم  و آن را در هر فرصتی در ملاقات های دوجانبه و عمومی بیان می کنیم و توضیح می دهیم که این اقدامات چقدر صلح را در منطقه مورد تهدید قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مواضع معتدل و مدبرانه ایران در مسایل مختلف از جمله مربوط به خروج امریکا از برجام را تقدیر می کنیمو معتقدیم همکاری این کشور با اتحادیه اروپا شایان تقدیر است.

چاووش اوغلو گفت:  ما صراحتا اعلام داشته ایم که تحریم های یکجانبه اخیر علیه ایران را اجرا نخواهیم کرد. تحریم های آمریکا علیه دو وزیر کشور ترکیه را نیز بی نتیجه می دانیم و بر این باوریم که مسائل از طریق دیپلماسی قابل حل است.

چاووش اوغلو ادامه داد: دولت ما جدیدا تشکیل شده است و به زودی وزیر کمیسیون مشترک، تعیین  و مذارکرات در چهارچوب کمیسیون های مشترک دو کشور آغاز می شود. تجار ترکیه علاقه مند به کار و سرمایه گذاری در ایران هستند، باید تشویقات اضافه ای برای جذب بیشتر آنها ارایه شود.

وی با اشاره به شرایط پیچیده منطقه ای برلزوم تقویت همکاری های دو کشور در این عرصه تاکید کرد و گفت: تقویت روابط ایران و ترکیه، تحکیم ثبات و امنیت منطقه است.  

 واعظی نیز در این دیدار با بیان اینکه خوشبختانه روابط دو کشور از هر لحاظ در حال گسترش است، گفت: روسای دو کشور نقشه راه خوبی برای رسیدن به هدف تجارت ۳۰ میلیارد دلاری ترسیم کرده اند.

وی همچنین با تقدیر از مواضع شجاعانه  اردوغان و چاووش اوغلو در مورد تحریم های یکجانبه آمریکا افزود: کشورهای اروپایی  و اتحادیه اروپا مصمم به حفظ برجام هستند و پیشنهادهایی در مورد امور بانکی و نفت به ما ارائه داده اند. وضعیت منطقه ای مهم است و خوشحالیم که روند آستانه و سوچی گام به گام به پیش می رود و معتقدیم باید تلاش هایمان را برای حل و فصل مشکلات سوریه افزایش دهیم.

رئیس دفتر رییس‌جمهوری ادامه داد: ما با همکاری یکدیگر می‌توانیم گام‌های خیلی مهمی برای تامین و تحکیم صلح و ثبات منطقه برداریم.

وی افزود: از تمایل تجار ترکیه برای تجارت و سرمایه‌گذاری در ایران استقبال می‌کنیم و باید تلاش کنیم در هر دو طرف موانع و مشکلات برطرف شود. روانسازی همکاری های بانکی کمک بزرگی به تقویت این همکاری ها تجاری و اقتصادی می کند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران و ترکیه تجارت ترکیه رئیس جمهور وزیر خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۶۹۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از آناتولی، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه طی سخنرانی که در پانزدهمین نشست سازمان همکاری اسلامی داشت، خطاب به کشور‌های مسلمان گفت: مقاومت در برابر اشغالگری، دیگر یک مسئله اسرائیلی-فلسطینی نیست؛ بلکه به نبردی جهانی میان ظالمان و مظلومین تبدیل شده است.

رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه رژیم صهیونیستی را به فرار از مسئولیت در قبال ریختن خون فلسطینیان متهم کرد و گفت: بر همه مسلمانان جهان واجب است که در سایه اتحاد، از فلسطینی‌ها دفاع کنند.

به باور وی، مسلمانان در سایه اتحاد و از راه‌های دیپلماتیک و البته در صورت لزوم با توسل به زور می‌توانند به هدف خود برسند.
فیدان با اشاره به اختلافات تاریخی میان برخی از کشور‌های مسلمان هشدار داد که مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود چراکه پیروز چنین وضعیتی، اسرائیل خواهد بود.

وزیر امور خارجه ترکیه از اعضای سازمان همکاری اسلامی خواست که با اعمال فشار علیه رژیم صهیونیستی، به اشغالگری این رژیم پایان داده و راه‌حل دو دولتی را به نتیجه برسانند.

همچنین وی با تأکید بر اینکه ترکیه از همه ابزار‌ها برای اعمال فشار به اسرائیل استفاده خواهد کرد، خواستار تلاش همه‌جانبه کشور‌های مسلمان برای تحقق عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل شد.

ترکیه اخیراً همه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را به حال تعلیق درآورد و اعلام کرد که به جمع شاکیان اسرائیل در دیوان دادگستری بین‌المللی خواهد پیوست.

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران هم روز گذشته در جمع اعضای سازمان همکاری اسلامی، خطاب به کشور‌های منطقه یادآوری کرد که رژیم صهیونیستی دشمن مشترک است و گذشت زمان به نیروی اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • دانشجویان باید با یک تیتر نقشه راه را به روسای دانشگاه‌ها نشان دهند
  • پیش‌بینی تجارت ۲۰ میلیارد دلاری با عراق/ احداث شهرک صنعتی مشترک
  • سفر روسای اتاق‌های بازرگانی به تهران با هدف سرمایه‌گذاری
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • ادعای دلارزدایی و قرارداد دلاری/کشور‌های اسلامی؛ از نشست‌های نمایشی تا اقدامات عملی/عملیات وعده صادق و تحول در تاریخ غرب آسیا
  • چالهان اوغلو یکی از بهترین‌های جهان است
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • نقشه راه تجارت ایران و عراق تدوین می‌شود
  • ترکیه: مسئله فلسطین نباید قربانی رقابت‌های منطقه‌ای شود