Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق نقشه راه تحول دیجیتال ترکیه این کشور در نظر دارد با بکارگیری هوش مصنوعی، در میان ۱۰ کشور برتر در اقتصاد فناوری اطلاعات دنیا قرار بگیرد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم؛ هوش مصنوعی در قرن 21 در حال تبدیل شدن به یکی از نیازهای ضروری برای زندگی بشری است. در واقع می‌توان گفت که هوش مصنوعی به بخشی ضروری از صنعت فناوری تبدیل شده و حرف نخست را در بسیاری از زمینه‌های پژوهشی و البته صنعتی می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این کشورهایی که در این سال ها فعالیت های مختلفی درباره توسعه هوش مصنوعی در دنیا انجام داده است؛ کشور ترکیه است.

بیشتر بخوانید:

کاربرد هوش مصنوعی در حمل و نقل ریلی چیست؟چین؛ پیشتاز کشورهای دنیا در اختراعات هوش مصنوعیارزش 2.6 میلیارد دلاری هوش مصنوعی در بازار کشاورزی تا 2025

دولت ترکیه در سال 2018، نقشه راه تحول دیجیتال این کشور را منتشر کرد. این نقشه توسط وزارت صنایع و فناوری ترکیه با هدف قرار گرفتن در میان 10 کشور برتر در اقتصاد فناوری اطلاعات منتشر شد. گرچه هوش مصنوعی تنها به عنوان یک اولویت فناوری در این نقشه راه مطرح شده است و عمده تمرکز این سند برای ارتقای قابلیت های تولیدی ترکیه متمرکز است، اما سال ها است که جریان توسعه فناوری های هوش مصنوعی در ترکیه در جریان دارد. تعداد بالای استارتاپ های موفق و سرمایه گذاری های میلیون دلاری روی این استارتاپ ها گواهی بر این موضوع است.

هر چند در ترکیه تلاش دولت برای راه اندازی اقدمات همه جانبه برای بهبود وضعیت هوش مصنوعی چندان چشمگیر نبوده است، اما یک اقدام از سوی فعالان بخش خصوصی، شرکت ها، استارتاپ ها و محققان ترک از سال 2017 به عنوان یک گردهمایی سالانه برای طرح اقدام مشترک در ترکیه به پا خواسته است. این نشست هم اکنون نه تنها یک موجودیت حقوقی است بلکه محملی برای همفکری عمومی ترک ها و محلی برای ارائه نظرات و پیشنهادات هوش مصنوعی به دولت ترکیه نیز گشته است.

برنامه های ترکیه تحقیق و توسعه و منابع انسانی هوش مصنوعی

ترکیه در نظر با ایجاد یک مرکز تحقیقات ملی هوش مصنوعی در ترکیه در رابطه نزدیک با صنعت و ایجاد یک موسسه هوش مصنوعی با هدف دیالوگ و گفتگوی میان فعالان هوش مصنوعی در ترکیه با حضور ذی نفعان مختلف، فعالیت خود را در حوزه تحقیق و توسعه افزایش دهد. همچنین کشور ترکیه در حوزه منابع انسانی نیز برنامه های مختلفی را در دستور کار قرار داده است که از جمله این برنامه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

افزایش کیفیت آموزش در مراحل پیش از دانشگاهایجاد یک مرکز مهارت آموزی هوش مصنوعی برای ترکیهلزوم ارائه آموزش های مرتبط با هوش مصنوعی در بخش خصوصی و دولتیایجاد مفاد آموزشی رایگان هوش مصنوعی در سطح وب برای دسترسی عمومیارائه آموزش های مقدماتی هوش مصنوعی به دانش آموزان سطوح پایهلزوم افزایش تعداد برنامه های آموزش کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین برنامه های مهارتی در زمینه هوش مصنوعی

برنامه ترکیه در حوزه تنظیم گری و رگولاتوری هوش مصنوعی

یکی از مهمترین برنامه های ترکیه برای تنظیم گری هوش مصنوعی، راه اندازی یک آزمایشگاه اخلاق هوش مصنوعی به صورت مشترک با دانشگاه هاروارد توسط فارغ التحصیلان ترک دانشگاه هاروارد است. سایر برنامه های ترکیه در این عرصه به ترتیب زیر می باشد:

لزوم وضع مقررات در مورد استفاده از داده و الگوریتم های هوش مصنوعی در زمینه های حساس همچون امنیت ملی و سلامتلزوم تعیین خط مشی سخت گیرانه در زمینه رعایت اخلاقیات هوش مصنوعیلزوم برگزاری برنامه های عمومی همچون برنامه تلویزیونی و مطبوعاتی پیرامون هوش مصنوعی به منظور ارتقای آگاهی عمومی از هوش مصنوعی و همچنین تولید محتوای قابل دسترسی عموم در وبوضعی مقررات سختگیرانه برای محافظت از دارایی های فکری زمینه هوش مصنوعی در ترکیه

برنامه ترکیه در حوزه زیرساخت

همچنین برنامه ترکیه در حوزه زیرساخت به شرح زیر می باشد:

ایجاد مراکز نگهداری داده های حجیم در سطح ترکیه و ارتقای به لحاظ کیفیایجاد راه حل های ابری برای نگهداری و پردازش اطلاعات حجیمتوسعه زیرساخت های پردازشی در اختیار محققان هوش مصنوعیکمک شرکت های جهانی حاضر در ترکیه برای ارتقای سطح زیرساخت های هوش مصنوعی

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی فضای مجازی هوش مصنوعی در ترکیه برنامه های ترکیه هوش مصنوعی هوش مصنوعی ترکیه در حوزه برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۹۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تکنو، گوگل چندین دهه است که تسلط بی‌سابقه‌ای بر صنعت موتورهای جست‌وجو داشته است و بیش از ۹۱درصد از سهم بازار را در سال۲۰۲۴ به‌خود اختصاص داده است. طی سال‌های اخیر موتورهای جست‌وجوی دیگری ازجمله بینگ، داک داک گو و حتی تیک تاک در تلاش برای سرنگونی این سلطنت بودند اما این غول جست‌وجو همچنان یک رهبر باقی مانده است.

اکنون، ChatGPT می‌تواند به‌طور بالقوه موتور جست‌وجویی را معرفی کند که ممکن است کاتالیزور مورد نیاز برای کنار زدن گوگل از تاج و تخت عرصه موتورهای جست‌وجو باشد. به‌گفته کارشناسان، این اپلیکیشن توانایی جست‌وجوی بینگ مایکروسافت را با مدل زبان ChatGPT ترکیب می‌کند تا نتایج جست‌وجوی دقیق‌تری ایجاد کند. با توجه به اینکه مایکروسافت یک سرمایه‌گذار بزرگ در OpenAI است، پیاده‌سازی‌ بینگ به‌نظر یک حرکت تاکتیکی و محتمل از سوی غول فناوری است.

یکی از کاربران شبکه اجتماعی Reddit گواهی‌های SSL را برای یک دامنه جدید به نام «search.chatgpt.com» مشاهده کرد که ایده‌ای کاملاً ثابت برای موتور جست‌وجوی ChatGPT است. اگر URL را تایپ کنید، خطای ۴۰۴ یا سایر پیام‌های هشدار معمولی درباره وب سایتی که وجود ندارد، دریافت نمی‌کنید. بلکه فقط رمز مرموز «یافت نشد» روی صفحه ظاهر می‌شود. همه اینها نشان می‌دهد که جست‌وجوی ChatGPT در راه است.

بیشتر بخوانید:

این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!

اگر در سال‌های اخیر از هر فناوری هوش مصنوعی مولد استفاده کرده باشید، می‌دانید که چقدر این فناوری نوین می‌تواند برای جست‌وجو ارزشمند باشد. پاسخ‌های بسیار پیچیده‌تری به پرس‌وجوهای اساسی ارائه می‌دهد و از نظر نتایجی که ارائه می‌دهد بسیار زبان ساده‌تری دارد. به هرحال واقعیت این است که گوگل در زمینه هوش مصنوعی از OpenAI و مایکروسافت عقب‌مانده است.

کد خبر 849165 برچسب‌ها اینترنت - موتور جستجو شرکت گوگل شرکت مایکروسافت هوش‌ مصنوعی

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • اسلامی: به دنبال خلق فناوری در حوزه انرژی اتمی هستیم
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴
  • هوش مصنوعی راهی برای کلاهبرداری است!
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • داده‌های آموزشی هوش مصنوعی عرصه جدید رقابت شرکت‌های بزرگ فناوری
  • هاکان فیدان: توسعه روابط با ایران اولویت مهم ترکیه دانست
  • پایان سلطه گوگل با این موتور جست‌وجوی جدید